zondag 19 augustus 2012

Tag techniekenboekje deel 8

Ondanks de hitte zijn Lia en ik gisteren toch lekker aan de freubel geslagen. Spulletjes naar beneden gedragen omdat het daar lekker koel was met de ventilator en we konden aan de slag. Coby had laatst leuke technieken gedaan samen met Joukje en daardoor geïnspireerd zijn we ze ook gaan proberen. Als eerste de techniek met babyolie en inkt:
 Giet wat babyolie op een schaaltje, doe er wat inkt bij (hier heb ik spray gebruikt) en leg je tag erin. Het leuke is dat als het ligt te drogen de inkt nog steeds blijft uitwaaieren. Nog wat proefjes gemaakt op een stukje correspondentiepapier. De paarse met spray en de blauwe met een druppel inkt. Ik vond het leuk om een keertje te doen maar het blijft, ook na drogen een vettige boel. De tag heb ik in een plastic hoesje verpakt zodat hij toch in het boekje kan, ik was bang dat de andere tags anders helemaal beolied zouden raken.
De volgende techniek had ik al eens eerder gedaan en blijf ik erg leuk vinden:
Plak aluminiumfolie op een kaartje, haal door de cuttlebug en kleur het met alcoholinkt. De  bovenste tag is gemaakt met de positieve kant boven, de onderste met de negatieve kant. Gebruikte kleuren zijn cranberry en currant. Het leuke hierbij is dat je de structuur zo mooi kan zien.
Tot slot een ook al vaker gebruikte techniek, de koperpoetstechniek. Een mooie afbeelding gezocht uit het tijdschrift Roots en met brasso wat inkt weggepoetst. Op de tag geplakt en 2 stempels (sokkel en beeld) geplaatst met behulp van de stempel liniaal. Tekst met pumice stone rondom gestempeld, de doek van het beeld gekleurd met bundled sage.

10 opmerkingen:

 1. Super tags met super technieken.Fantastisch mooi gedaan Yvonne.
  groetjes en fijne (warme) zondag
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo samen experimenteren!! Die met alu folie zag ik ook bij Coby en ga ik zeker uitproberen, leuk dat je het resultaat van de positieve en negatieve versie laat zien. De koperpoets techniek ben ik zelf ook fan van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke technieken, vooral de onderste vind ik heel mooi.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er weer geweldig uit Yvonne, gezellig zo samen aan de knutsel. Vind ik ook altijd zo inspirerend en leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De koperpoets is geweldig geworden! bij de babyolie moet je maar 1 druppeltje inkt gebruiken en HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL lang laten drogen, dan gaat het vettige er af, tenminste bij mij:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wat leuk dat jullie onze technieken ook gaan doen, en ze zijn super geworden, gr. Joukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie technieken ! Die met het aluminiumfolie is wel erg leuk. Dii gaat ook een keer in de test bij mij !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele leuke en mooie technieken Yvonne

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn jullie ondanks de hitte toch lekker bezig geweest Yvonne met weer zulke leuke resultaten...alhoewel ik na het lezen over de babyolie en het vettig blijven, daar maar niet aan begin :-)

  Groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er echt enorm mooi uit wat een die-hards zeg om met die hitte te knutselen petje af het resultaat is echt super

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)