donderdag 22 november 2012

Herfstkaart en boekje

Een poosje geleden was er bij de Craftorij een uitdaging om te werken met alcoholinkt in combinatie met haarlak. Eerst haarlak sprayen op een glossy kaart en er daarna met alcoholinkt overheen. Voordeel is dat je alcoholinkt langer te bewerken is. Ik maakte een achtergrond met herfstkleuren en heb er later deze kaart van gemaakt:
De boom gestempeld en bewerkt met witte gelpen. Nog een mooie tekst en verschillende lagen gemat in bijpassende kleuren. Hij blijft nog even bij me want ik kan er nog geen afstand van doen.

Om de cirkels te bewaren die we met de creative ladies maken, heb ik een boekje in elkaar geflanst. 
Voorkant boekje:
 Voor-en achterkant van karton op maat gesneden (13,9 x 13 cm) en ingesmeerd met gesso. Bewerkt met verschillende stencils, tape en uitgestanste cirkeltjes. Nu wordt het boekje door 2 ringen bij elkaar gehouden maar als alles compleet is komt er een spiraal doorheen.
Achterkant:
 Binnenkant:
Op iedere linkerkant plak ik de beschrijving en rechts de uitwerking met gestempeld: het pagina nummer, welke opdracht en de naam van de maakster. Mijn eigen cirkels zitten er ook in omdat ik ze ook voor mezelf maak (ik kan altijd zo moeilijk afstand doen).

13 opmerkingen:

 1. wat een prachtige kaart, mooie kleuren en een leuke techniek om ook eens uit te proberen! En dat boekje voor de cirkels is schitterend, leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kaart is schitterend Yvonne en het boekje voor de cirkels werkelijk prachtig.
  groetjes marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een waanzinnig spetterende achtergrond Yvonne! Prachtige kaart, echte herfstkleuren. "Indian Summer" zoals dat in Amerika heet.
  Het boekje voor de cirkelkaarten is ook leuk geworden, goed idee om het op die manier te bewaren. Zo houd je alles mooi bij elkaar en is het een leuk naslagwerk.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaart Yvonne, leuke techniek en wat een prachtige kleuren!! En wat is je boekje voor je cirkels mooi geworden, kan zo mooi even de kunst afkijken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je Herfstkaart is prachtig Patricia .
  Mooie kleuren en tekst heel passend zo bij elkaar.
  lijkt me ook een leuek techniek om mee te werken.

  Je boekje voor je cirkels is een beauty .
  als het klaar is is het een echt kunstwerkje.
  Klasse hoor.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig je kaart met alcoholinkt Yvonne....ondanks dat er een boom opstaat, moest ik meteen aan een bloedend hart denken...Heel intense kaart, zo mooi!
  Je boekje voor je cirkels is zo leuk...al die cirkels die op diverse manieren terugkomen...wordt een mooi geheel Yvon!

  hartelijke groet, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je kaart is prachtig, mooi van kleur en de mooi is zo mooi.
  gaaf boekje heb je gemaakt.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik snap dat je nog geen afstand kunt doen van de kaart, hij is geweldig mooi, die achtergrond die ondanks de stempel en de gelpen toch op de voorgrond blijft staan, heel mooi. Het boekje is geweldig, he gaat wel lekker dik worden maar ook ik maak voor mezelf de cirkels, vels te leuk om ook zelf te bewaren,dat doe ik trouwens ook met de CJ, erg he?

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WOW what a colorful fiery autumncard. I don't know the technique haarspray and AAI, I think I 'll try it. Thanks for sharing.
  groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schitterende kaart Yvonne.
  En dat boekje, leuk idee om het op die manier te doen, ga ik ook eens op broeden en wat van maken, dank je wel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie herfst kleuren, spannende kaart. Je boekje voor de cirkels is al mooi, en dan straks met alle cirkels er in wordt het vast een super naslagwerk.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaaf is de kaart geworden. Lijkt me leuke techniek.
  En je boekje is heel inspirerend. Ik zal er eens met Marjolein over hebben, leuk op onze cropdag om te maken.
  En leuk om ook de cirkels voor jezelf te maken.
  xoxo Annie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)