maandag 25 februari 2013

Mixed emotions - les 6 - Hate/haat

Een heftige emotie...haat! Ik kan iemand niet echt haten maar wat ik wel haat en dat is haat met een dikke knipoog, dat is het huishouden!!! Ik heb echt een gruwelijke hekel aan alles wat met het huishouden te maken heeft. Dus heb ik me lekker uitgeleefd op deze pagina.
 Het begon met een foto van mij toen ik bezig was om de vloerbedekking van mijn hobbyhok in wording schoon te maken:
 Achtergrond voorzien van een laagje gesso en de foto in de linkerhoek geplakt. Vervolgens heb ik mezelf voorzien van een geweldige bos krullen (lyra krijt), ogen, neus en mond wat aangezet en tranen voor de ontzettend vervelende klus ;-) Stukje hals en een kek hemdje getekend.
 Ook een bezem en andere schoonmaak-martel-werktuigen getekend en er een bijpassende tekst bij geschreven. Ik heb alles geverfd met gewone ronde waterverf tabletten.
 Rechtsonder een soort van vlammetjes bevestigd, die staan voor het wegblazen van stof wat ik geregeld doe...dan is het voor eventjes weer "schoon" . Oooh...ik ben echt een vreselijke huisvrouw.

12 opmerkingen:

 1. Ha,ha,ha,ha, zo herkenbaar. Ik heb bij de geboorte ook het huishoudgen niet mee gekregen. En je hebt het heel duidelijk uitgebeeld hoe je er over denkt. Daar hoef ik je tekst niet voor te lezen.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me helemaal aan bij bovenstaande reactie en wat ontzettend gaaf gemaakt!Ik wordt er helemaal vrolijk van,lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel grappig, door de onderdrukking van onze mannenmaatschappij, dachten de vrouwen dat ze graag het huishouden deden (ze moesten wel) maar onze generatie heeft een hele andere kijk op het huishouden, gelukkig heb ik een fantastisch man die begint met het huishouden als het echt nodig is maar dan krijg ik toch weer schuldgevoelens en help mee!! Allé om bij het onderwerp te blijven, prachtige haat pagina, al wordt ik er gewoon vrolijk van !! Ik zie geen haat gewoon "geen zin"


  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha erg mooi uitgebeeld! Schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dit super uitgebeeld Patricia en ook ik heb een grondige hekel aan het huishouden( noem het altijd een noodzakelijk kwaad) ,zit veel liever in m'n hobbyhokje.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig, wat ontzettend leuk gedaan Yvonne, heerlijk hoe je de pagina hebt opgebouwd en wel fijn om te horen dat haat niet echt in je zit, had ik ook niet gedacht trouwens...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier kan ik lekker in het Nederlands reageren. Ik vind hem zo leuk en grappig en weet je wat nou zo toevallig is, toen deze emotie voorbij kwam moest ik gelijk aan jou denken ik kon me nl. herinneren dat je ooit eens gezegd hebt gezegd dat je zo'n hekel aan schoonmaken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat heb je weer gaaf gedaan, leuk dat je een foto van jezelf hebt gebruikt, je laat duidelijk op deze manier zien dat je niet zo dol op het huishouden bent, zo "haat" ik koken en strijken.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 9. GEWELDIG! Wat een leuke pagina is dit geworden, en je staat niet alleen hoor, ook ik haat het huishouden, maar wie niet, haha! De bewerking van je foto is helemaal top!

  groetjes coby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zoals je je huishoudelijke "liefde" hebt laten zien Yvonne :-))). Ooit maakte ik een gedicht hierover, met de titel: Truc 11!!!
  Zegt genoeg denk ik :-)

  Het werk in huis gaat niet vanzelf
  dus moet je handig wezen
  daarom gebruik ik dus Truc 11
  dan hoef ik niet zo te pezen

  Je vraagt je af wat Truc 11 dan is?
  Heren wilt u dan uw oren sluiten
  dan richt ik me even tot de dames,
  zodat zij deze tip uit kunnen buiten

  Dames, kom maar even dichterbij
  dan fluister ik het jullie wel in
  Na deze tip krijg je zeker weten
  in het huishouden veel meer zin

  Je koopt een spuitbus met een lekkere geur
  en 10 minuten voordat je man arriveert
  spuit je even fiks rond in je huis
  Hij zal zeggen: "Dat ruikt niet verkeerd."

  "Je hebt zeker hard gewerkt, schat,
  rust jij maar lekker even uit!"
  Hij pakt dan ineens van alles beet
  terwijl jij je Truc-11-deuntje fluit

  ©Alie Hoogenboezem-de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha Yvonne,geweldig!!! Hoe eerlijk kun je zijn!!!
  Maar super uitgebeeld hoor! Kei leuk die foto van jou en dan het eindresultaat! Groetjes,Irm p.s.ik maak ook liever kaarten dan dat ik het hh doe hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)