zondag 20 juli 2014

Zomerchallenge - week 7

Dag 43 - Enkel pennen
 Colorwash denim op mijn craftsheet gespoten met wat water, daar een brayer doorheen gehaald en daarna over mijn kaartje. Onbedoeld kwamen daar wat goudkleurige stukjes op terecht omdat er nog een restje op mijn rollertje zat. Met ecoline blauwe spetters gemaakt. Op een ander stuk papier tekst en scheurrand gestempeld en bewerkt met antique linen. Op een stukje vellum de hand gestempeld en aan de achterkant gekleurd met posca's. De andere pennen gestempeld en uitgeknipt. Alles opgeplakt. Rondom gesponst met chipped sapphire.

Dag 44 - Reclame/advertentie
 Gezicht gestempeld en met behulp van een stempellineaal de snor erop gestempeld. Rand erom getekend en gemaskerd. Kaart gesponst met wild honey en rusty hinge en druppels water erop gespetterd. Snorren gestempeld (set snorrenstempels kreeg ik pas van mijn zoon en schoondochter...made in China maar gekocht in Italië, hihihi). Op internet een advertentie gezocht en op verschillende groottes afgedrukt. Gerangschikt en opgeplakt. Gezicht gekleurd met distress inkt en potloden. Met zwarte fijnschrijver en witte gelpen accenten aangebracht.

Dag 45 - Gebruik een bankpasje
 Lemon zest en fresh lime door een stencil gesprayd, stencil omgedraaid en met een brayer het stencil aangedrukt zodat de negatieve kant ook werd afgedrukt. Met een bankpasje modeling paste over een blaadjes stencil gesmeerd, laten drogen en de blaadjes gekleurd met luminarte silks (pretty peridot, bolivian blue en love struck). Met een penseel met water over de blaadjes gegaan zodat de kleuren gingen blenden. Met een bankpasje acrylverf grape langs de bovenkant gesmeerd. Het meisje is een plaatje van Crafty Individuals.

Dag 46 - Favoriete tekst/quote
 Ik heb niet één favoriete tekst maar heb een tekst gekozen die ik erg mooi vind.
Met zes kleuren distress stains op mijn kaartje gestempeld, een beetje water gesprayd en gedroogd. Met behulp van een stencil de swirl getekend met witte posca. Tekst op een stukje vellum gestempeld, uitgescheurd en opgeplakt. Drie ster-brads rond de tekst geplaatst.

Dag 47 - Ogen
 Ogen gestempeld met manganese blue, cactus green, deep purple en teal blue. Tekst met deep purple gestempeld. Mooi door haar eenvoud vind ik zelf.

Dag 48 - Eén nietje om een collage vast te zetten
 Turquoise acrylverf op een (mislukte) ondergrond van bister en een dikke laag gesso gesmeerd en na drogen even met een schuurpapiertje gespeeld. Spetters gemaakt met witte dylusions. Goosebumps gesprayd. Pijlen gestempeld, uitgeknipt en met een nietje aan elkaar vast gemaakt. Verhoogd opgeplakt. Dubbele witte rand getrokken met posca's.

Dag 49 - Omschrijf jezelf in 10 woorden
Alcoholinkt citrus, stream en raspberry in een bak water gedruppeld en hier mijn kaartje in laten glijden. Altijd verrassend hoe het eruit komt. De swirls gestempeld, tekst geprint in verschillende letter types en opgeplakt.

3 opmerkingen:

 1. schitterend, wat een mooie kaartjes en leuke technieken weer, het wordt een prachtig geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow ze weer weer prachtig, zo allemaal bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer nu voor de 3e keer een reactie te geven. Wie weet lukt het nu. Ze zijn allemaal heel mooi. Maar nr. 43 is toch wel mijn favoriet, ik vind de kleuren en indeling zo mooi.

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)