zaterdag 26 juli 2014

Zomerchallenge - week 8

Nog 5 dagen en dan zit de zomerchallenge er weer op. Aan de ene kant jammer maar aan de andere kant....het zorgt er wel voor dat ik weer aan andere dingen toe kom. Het slokt namelijk alle aandacht op! Dan kan ik ook weer wat blogs van jullie bezoeken en reacties geven want ook dat schiet er helemaal bij in! Maar goed...dit zijn mijn uitwerkingen van de laatste volle week.

Dag 50 - Boeken
 Stoel gestempeld en gemaskerd. Strepen gesponst met citrus, peacock feathers en purple twilight. Met paarse verf de vloer geverfd en lijnen getrokken met witte posca en zwarte fijnschrijver. Stoel ingekleurd met silks: ginger flower en emperor's gold. Omlijnd met witte posca. De boeken en tekst apart gestempeld. Boeken ingekleurd met derwent colorsoft.

Dag 51 - Ruitjes
 Ruitjespapier op mijn kaartje geplakt en hier en daar wat stukjes eraf gescheurd. De man gestempeld, een tweede keer op apart ruitjespapier. Bister mahogany gestrooid en met water besprenkeld. Stempels van lineaal en spetters geplaatst en met scattered straw wat gesponst. Paar stukjes washi tape geplakt. Man uitgescheurd, randjes gesponst met gathered twigs en opgeplakt. Tekst ook op ruitjespapier gestempeld en opgeplakt.

Dag 52 - Wat zit er in je tas?
 Er zit verschrikkelijk veel in mijn tas maar waar ik altijd een beetje van in paniek raak is als er geen kleintje haarlak in mijn tas zit. Zonder lak ziet mijn friedelhaar er echt niet uit!!! Dus deze dame gaat de deur NIET uit zonder de oranje bus FUDGE ;-)

Stempel van de vrouw in het midden van mijn kaartje geplaatst en ingekleurd met distress inkten. Blokjesrand met zwarte posca getekend. Tasje gestempeld en ingekleurd met stiften. Kleintje haarlak afgedrukt, uitgeknipt en achter het tasje geplakt. Dit op het kaartje geplakt. Shhhhhhhhhhh! gestempeld.

Dag 53 - Rood/wit/blauw
 Niet echt een combinatie waar ik warm voor loop maar ik ben er uiteindelijk toch wel tevreden over.

Barn door door een stencil gesponst en er water op gesprayd om het wat te laten vloeien. Silhouet gestempeld met cobalt. Randen met manganese blue gestempeld en met rode posca gekleurd. Tulpen apart gestempeld met rood, uitgeknipt en opgeplakt. Met een penseel salty ocean langs de randen aangebracht.

Dag 54 - Woordenboek
 Deze kaart heeft een speciaal verhaal. Op deze dag hebben we een heel goede vriend van onze oudste zoon en schoondochter naar zijn laatste rustplaats moeten brengen, slechts 28 jaar jong is hij geworden. Een fiets ongeval waarbij hij verkeerd terecht is gekomen is hem na een week vol hoop en vrees uiteindelijk toch fataal geworden. Dit kaartje heb ik aan Harm opgedragen...

Blauwe en groene inkt gesprayd en met water laten blenden. Takken en raaf gestempeld. Zon gesponst met mustard seed. Witte spetters gemaakt met dylusions. Tekst sorrow/verdriet uit verschillende woordenboekjes gescheurd en licht gekleurd met tumbled glass. Bovenste tekst op een kaal stukje uit eenzelfde woordenboek gestempeld en op dezelfde manier bewerkt. Langs de randen gesponst met mustard seed.

Dag 55 - Hartjes
 Water gesprayd, hier bubblegum pink overheen gesprayd en er zeezout op gestrooid. Ook nog wat witte dylusions gesprayd. Gedroogd en met een stencil en modeling paste hartjes aangebracht. Hartjes bewerkt met rode posca, tekst uit een woordenboek en een metalen hartje. De zwarte hartjes met black soot gesponst. Tekst gestempeld met copper, gemat op zwart en vastgezet met splitpennen. Met posca nog wat witte stippen gezet. Lijntjes getrokken met een zwarte micron fijnschrijver. Crackle accents op de hartjes en een deel van de tekst aangebracht.

Dag 56 - Wolken/lucht/hemel
Voor dit kaartje heb ik me laten inspireren door dit filmpje van Ank de Back van Stampinback
De luchtballon gestempeld en gemaskerd. Met een stencil (Stampinback) de wolken en heuvels gesponst. Gebruikte kleuren: stormy sky, peeled paint, crushed olive en forest moss. Na de eerste heuvel deze gemaskerd en de zebra gestempeld, deze ook gemaskerd. Wat wilde bloemetjes gestempeld. Luchtballon gekleurd met spiced marmalade en ripe persimmon. De tekst gestempeld langs de randen.

7 opmerkingen:

 1. Mooie uitwerkingen Yvonne, die wolkjes zijn gaaf zeg, en wat is de pagina over de vriend van je zoon prachtig zeg.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. schitterende serie weer, die wolkjes met die zebra is mijn favoriet deze keer, alhoewel ik de hartjes qua kleur weer heel mooi vindt, ach ze zijn natuurlijk allemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn je kaarten weer mooi Yvonne...extra leuk vind ik je laatste kaart n.a.v. de Stampinback Tutorial...mooi zoals je je eigen invulling eraan hebt gegeven.
  Fijne zondag, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn gaaf Yvonne!!! Zo veel te kijken :) Leuk hoor!
  Ja ,t zal wel schelen in tijd als het voorbij is! ;)
  Groetjes en geniet nog van de hopelijk nog lang durende zomer, Irm

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)