maandag 11 augustus 2014

Artists Around the World BlogHop


Image by Minerva Levinston

Vandaag neem ik deel aan een artsy bloghop. Voor mij de allereerste keer dat ik hier aan meedoe. Ik ben gevraagd door Carla Persoon . Ik ken Carla van verschillende online workshops die we bij Marit Barentsen hebben gevolgd. De bloghop is gestart in het Engels maar gaat nu verder in het Nederlands...voor mij wel prettig omdat Engels schrijven me niet zo goed afgaat.

Over de bloghop:
Ik ben één van de drie bloggers die door Carla is gevraagd om mee te doen aan deze bloghop en gelukkig heb ik zelf ook drie andere creatieve bloggers gevonden die weer met mij mee willen doe. Later meer hierover. Er zijn vier vragen te beantwoorden:
1. Hoe werkt mijn creatieve proces?
2. Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen op het gebied van mixed media?
3. Waar ben ik op dit moment mee bezig?
4. Waarom doe ik wat ik doe?

Over mij:
1. Hoe werkt mijn creatieve proces?

Tja, dat is heel verschillend maar heel vaak heb ik een vaag idee in mijn hoofd en begin ik met een achtergrond. Gaandeweg komen de ideeën dan binnenstromen en na meerdere omwegen en laag na laag aanbrengen (omdat het niet mooi is geworden) kom ik uiteindelijk toch steeds weer uit op een pagina waar ik tevreden over ben. Bijvoorbeeld dit werkstuk wat ik van het weekend heb gemaakt.

De techniek die ik wilde gebruiken mislukte totaal (marmertechniek met olie pastel krijtjes) maar door stug vol te houden kreeg ik een pagina die ik erg mooi vind. Ik klieder en klodder vaak maar wat aan zolang het eindresultaat maar goed is.

2. Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen?

Moeilijk om te zeggen maar ik hoor wel vaak dat mijn werk herkenbaar is voor mensen die mij al langer kennen. In mijn werk zit vaak een vleugje humor of gekkigheid, daar hou ik wel erg van.
Zoals bij dit werk wat ik maakte bij de online workshop "mixed emotions" van Marit Barentsen. Hierin moest je uitbeelden wat je haat....duidelijk waar ik een hekel aan heb toch?


3. Waar ben ik op dit moment mee bezig?

Dit jaar doe ik mee aan de online workshop Lifebook. Erg leuk om je comfortzone te verleggen. Ik loop inmiddels wel een paar maanden achter maar wil de draad snel weer op gaan pakken. Ook werk ik iedere maand aan een project voor de groep Creative Ladies. Bij deze groep maken we elke maand een A5 pagina met een letter van alfabet, dit sturen we steeds naar een ander groepslid op zodat we een heel gevarieerd ABC boekje krijgen. Vorig jaar hebben we cirkels voor elkaar gemaakt en na het alfabet verzinnen we weer iets nieuws. Verder probeer ik regelmatig in één van mijn journals te werken.
Dit was de allereerste les van Lifebook 2014...een guardian angel schilderen....mijn allereerste zelf geschilderde gezichtje.


4. Waarom doe ik wat ik doe?

Ik doe wat ik doe omdat ik niet anders kán! Al mijn hele leven ben ik bezig met creëren...van alles heb ik al gedaan: pottenbakken, textiele werkvormen, edelsmeden, sieraden maken, stempelen en altijd bezig met papier. Vroeger kalkte ik mijn schoolagenda helemaal vol met van alles wat ik maar tegenkwam dus ik denk dat creativiteit gewoon in mijn genen zit ;-)


Kijk gerust eens rond op mijn blog en ook op facebook heb ik een eigen community pagina waar mijn creatieve maaksels gesorteerd staan in albums...Yvonne's Creative Art

De nieuwe hoppers:
En dan is het nu tijd om de drie nieuwe bloghoppers voor te stellen. Het zijn drie mensen die allemaal prachtig werk maken en die ik ook alledrie persoonlijk heb mogen ontmoeten.

Allereerst Willy Duit. Ik ken Willy via verschillende online workshops en ze maakt ook deel uit van de Creative Ladies. Willy heeft een heel eigen stijl van werken en zonder dat het erbij staat weet ik dat Willy iets gemaakt heeft.

Yvonne van Hoof is ook een duizendpoot. Een op en top stempelaarster die ook niet bang is om vieze vingers te krijgen. Yvonne ken ik via haar blog en de Stamping Angels waar zij al heel lang deel van uitmaakt. Ik heb er ook een jaar bij gezeten maar kon het helaas niet bijbenen.

Tot slot Coby van Willigenburg. Coby ken ik ook van verschillende online workshops en ook zij maakt deel uit van de Creative Ladies. Een bezig bijtje die aan heel veel challenges meedoet en ze ook uitschrijft. Heel enthousiast in alles wat ze doet. 

Veel plezier bij het bekijken van de blogs van bovenstaande dames, ze zijn alledrie absoluut de moeite waard!!!

10 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk blogbericht Yvonne! Met prachtige creaties bij de vragen die je hebt beantwoord.
  Heel leuk om daar herkenbare dingen in te lezen, maar ook nieuwe dingen, waardoor ik je weer iets beter leer kennen.
  Wat ik ook zo leuk vind is dat je creaties hier in dit bericht zo goed weergeven wat er verder op je blog is te vinden. Héél veel creativiteit en inspiratie, want je maakt prachtige dingen!
  Hartstikke leuk dat je mij vroeg om volgende week aan de blog hop deel te nemen, waar ik graag gebruik van maak.
  En natuurlijk blijven we elkaar volgen op ons blog of facebook.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk bericht Yvonne, ik herken je er helemaal in!! Wat een prachtige pagina heb je dit weekend gemaakt, schitterend al die lagen!! Leuk dat je mij gevraagd hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk blogbericht en mooie werkstukken die je hebt gepost!
  Jammer dat je bij de SA weg bent.
  Jouw bijdragen bij de Zomerchallenge waren top👍👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Paulien, ik ga er gewoon van blozen!

   Verwijderen
 5. wat een geweldig leuk bericht en wat leuk om te lezen, mooie creaties en de andere 3 dames zijn ook toppers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk blog bericht Yvonne, fijn dat je mee hebt gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig...wat je hebt geschreven...en zo helemaal Yvonne!!! Maar dat zeg ik ook steeds van je kunstwerken: Helemaal Yvonne stijl! Mooi hoor!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow je hebt er een mooie post van gemaakt! Leuk om te lezen
  wat jou beweegt en hoe iets ontstaat! Gezellig weekend! Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)