zaterdag 20 december 2014

Creative ladies - W, X, Y en Z

De laatste vier letters van het alfabet zijn ook gemaakt en aangezien ik vorige maand de uitwerkingen niet heb laten zien is er vandaag een extra lange post. Ik begin met de letter W.

De W van Waslabel.
De hongerige wasbeer gestempeld en gemaskerd. Een strook maskertape over de onderkant geplakt en met behulp van een stencil en veel kleuren distress inkt het "behang" gesponst. Tape andersom geplakt en de lambrisering gemaakt door te sponzen met gathered twigs en te stempelen met sepia. De (verplichte) vorm van een ATC getekend en hier een grote W in gestempeld. De rest van het woord op een apart strookje papier gestempeld. De kroonluchter met versamark gestempeld en bewerkt met zwart embossingpoeder. Het wasbeertje ingekleurd met derwent colorsoft potloden en het wasmerkje (oude handdoek) aan het tafelkleed bevestigd.

Voor de letter X hebben we het volgende kleurenpalet gebruikt:

De X van X-benen.
Crushed olive, seedles preserves en purple twilight op een craftsheet gedept, water erbij en mijn papier erdoor gehaald. Onderkant nog wat gesponst met shabby shutters. Seedles preserves door een stencil gesponst en er water overheen gespetterd. Met forest moss de achtergrond tekst gestempeld. Modeling paste over een rondjes stencil gesmeerd. De X gestempeld met versamark en bewerkt met zwart embossingpoeder. De benen en theepot apart gestempeld en gekleurd met tattered rose, shabby shutters, seedles preserves en picked raspberry. De pijl door een stencil gesponst met forest moss Stukjes washi tape onder de benen geplakt.

De letter Y... Yoga
Voor deze laatste serie mochten we zelf een nog niet gebruikte vorm kiezen, voor mij is dat een ster geworden. 
Pagina bespoten met lemon zest. Sterren gestempeld en ze bewerkt met maskeer vloeistof. De pagina bespoten met denim. Gedroogd en de maskeer vloeistof verwijderd. Schommel geschilderd met gesso, roze verf en groene posca's. Met een witte sharpie wat accenten aangebracht. De zittende yoga figuur uitgeknipt en bewerkt met zwarte en goudkleurige verf. Opgeplakt. Een cirkel over het midden gelegd en met witte spray de pagina bewerkt.

Het kleurenpalet voor de allerlaatste letter:

De Z van Zitten.
Dotjes roze en paarse verf op de pagina gezet en met een roller de verf over de pagina verspreidt. Met een sponsje klei-kleurige verf door een stencil gesponst. Met roze verf cirkels gestempeld. De zittende dames (Lost Coast Designs) apart gestempeld met cobalt. Gekleurd met derwent colorsoft potloden. Uitgescheurd en opgeplakt. Wat washi tape geplakt. Grote letter met roze gestempeld en met blauw het woord "zitten" erin geschreven.

En met de letter Z is mijn alfabet compleet. Het was een erg leuk project maar nu is het weer tijd voor wat anders. De komende 5 maanden maken we ATCs met de cijfers 1 t/m 10 ter overbrugging van een nieuw project waar we in september mee van start gaan.

4 opmerkingen:

  1. Alle 4 zijn ze schitterend en zo uniek qua woordkeuze, erg leuk gedaan, je hebt een prachtig alfabet gemaakt. En nu op naar de cijfers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vier prachtige pagina´s Yvonne, geweldige onderwerpen en schitterend uitgewerkt nu op naar de cijfers, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)