dinsdag 5 mei 2015

Slide mailer

Afgelopen weekend heb ik een workshopje gegeven aan mijn schoonzus Monika hoe je kan werken met metaal. Ik had nog twee enkele slide mailers liggen waarvan we de buitenkant hebben bekleedt met metaal. Superleuk om te doen en niet moeilijk...hoe leuk kan het zijn ;-)
 Een stuk metaal op maat geknipt, tussen een embossingfolder gelegd en door de cuttlebug gehaald. 
Aan de kant gelegd en eerst verder gegaan met de binnenkant.
 Ik heb eerst de ondergrond bewerkt met een dunne laag gesso en daarna verf aangebracht: pastel turkish, true fuchsia en een klein beetje lagoon (omdat ik die kleur moeilijk kan weerstaan). De linkerkant bestempeld met een stempel van Kaisercraft met de kleur plum (archival). 

Weer verder met de buitenkant:
 Het metaal op de buitenkant geplakt en op maat geknipt. De randen met een vouwbeen wat platter gedrukt. Het metaal helemaal zwart geverfd, een beetje aan laten drogen en met een tissue weer wat verf weggehaald. In de diepere delen blijft de verf zitten. Helemaal laten drogen en met alcoholinkt wat kleur aangebracht. Ik heb stream en wild plum gebruikt. Maar ik was nog niet helemaal tevreden en heb met mijn vinger nog wat pastel turkish aangebracht zodat de buiten- en binnenkant mooier bij elkaar passen. Tekst (Stampotique) gestempeld, gemat, opgeplakt en bewerkt met glossy accents.

De mooie dame (Katzelkraft) gestempeld en ingekleurd met derwent coloursoft potloden. Uitgeknipt en in de uitsparing geplakt. Een bijpassend glaasje erop bevestigd met glossy accents.

2 opmerkingen:

  1. prachtig, die ik van jou heb gekregen staat nog steeds te pronken op de plank bij de voordeur...zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even op visite bent geweest !
Bedankt voor je belangstelling en tot een volgende keer :-)